Buah zuriat

Buah Zuriat juga dikenali sebagai Buah Hawa atau Buah Adam merupakan buah yang sangat popular di kalangan jemaah haji dan umrah. Di negara Arab, buah ini dikenali sebagai Doum. Di negri arab, buah ini dijual sebagai sediaan herba untuk mengatasi masalah kesuburan di kalangan lelaki dan wanita. Ianya dibelah dua kemudian direbus dan diminum air rebusan tersebut setiap hari. Ada petua yang hanya merebus kulit dan ada juga yang merebus biji dan ada yang merebus kulit dan biji sekaligus. Sudah ramai yang berjaya hamil dengan meminum air rebusan Buah Zuriat. Sila klik Buah Zuriat untuk tahu cara menggunakannya.


Doa Nabi Zakaria

Doa Nabi Zakaria

4 Jul 2013

SANGGUL FATIMAH GOLD

Sanggul Fatimah gold

Sanggul fatimah  (orang arab panggil kaf maryam) 

Khasiatnya: 
-Untuk membuka pintu servik
-Untuk memudahkan proses dan melancarkan bersalin (dengan izin Allah)

Cara Guna:
Rendam semalaman atau 1-3 hari di dalam bekas berisi air biasa. Air rendaman tu dijadikan air selusuh. Sanggul Fatimah ini akan mengembang.. Air rendaman tu biar berlebihan tak apa, untuk diminum jangka masa yang panjang. 

# JANGAN RENDAM DENGAN AIR PANAS ATAU DIREBUS
Dipercayai akan mengecutkan rahim & menutup pintu laluan
# INI AKAN MENYUKARKAN PROSES BERSALIN ITU NANTI

Ketika kandungan berusia 38 minggu, minum segelas sehari dimulakan dengan bacaan Bismillah, doa makan dan selawat 3x.

Ketika kandungan berusia 39 minggu ( 9 bulan ) minum 2x sehari. Dimulakan dengan bacaan Bismillah, doa makan dan selawat 3x.

Ketika dah keluar tanda, mandi dengan membasahkan kepala.  & Jiruskan air rendaman ni di kepala, hisaplah air yang mengalir itu sambil berdoa :

" Ya Allah, permudahkan dan licinkanlah kelahiran aku ini seperti mana lancarnya air ini mengalir ke atas rambutku ini.. Amin.. "

Semasa menunggu construction atau sudah di dalam labour room, minumlah sekerap yang mungkin.

Kaedah Penjagaan?
Akar / Bunga / Sanggul ni jemur kering selepas digunakan kemudian disimpan ditempat yang teduh atau di dalam bekas berpenutup yang bersih.

Jangka Hayat?
Boleh tahan bertahun-tahun dan boleh digunakan berulang-ulang kali.

Ada cara lain nak guna, selain diminum?
Boleh disapu ke perut atau dibuat mandi

# Dalam perubatan tradisional arab mau pun melayu, sanggul Fatimah digunakan bagi menambah tenaga...
Kegunaan:
-Keputihan
-Sengugut
-Mengimbang Perjalanan Haid
-Mengembalikan Kekuatan Tenaga
-Mengecutkan Rahim selepas Bersalin
-Menyembuhkan Sakit Pinggang
-Melawas Pembuangan Air Besar dan Kecil
-Memberi Ketahanan Badan dan Kulit
-darah tinggi
-kencing manis
-menurunkan kadar kolesterol dalam darah
-menyembuhkan sakit sendi
-pelawas ( duretik )
-merawat kebas-kebas kaki dan jari
-membuang angin dalam badan
-menurunkan paras asid urik dalam badan ( mengawal penyakit gout )

-1 pokok dibasuh bersih
-Direbus dengan air anggaran 1.5 liter sehingga mendidih
(genggam fatimah menjadi hijau seperti hidup semula)
-Minum 1 cawan 2 kali sehari
-Ulang rebusan sehingga hilang warna
-Gantung dan jemur semula selepas guna

# harga khas untuk pemborong
ordar dari 24 kuntum ke atas
cepat2 ye stok sanggul fatimah gold tak banyak .

Untuk keterangan lanjut sila hubungi saya: Puan Fatemah Abdullah
Tel: 013-2737078 Emel: buahzuriat@yahoo.com



my acc maybank
rasmy mahmoud
164342282378

5 ulasan:

  1. assalamu alaikum
    saya punya masaallah kedatangan bula setiap bulan databg dng sakit dn sikit sekali... selepas puan fatemah suruh saya amalkan minum air rendaman sanggul fatimah gold ini,rasa air itu bisa je cuma bau macam wangi sikit, saya mula2 takut air itu pahit or kelak,tapi memang tk rasa apa2 pun, dan al-hamdulillah haid saya datang dengan biasa malah ada sampai keluar ketul-ketulan, sakit senggugut tu pun dh tk rasa lagi,
    terima kasih puan fatemah kerana kenalkan saya dng sanggul fatimah (goold) semoga allah memberkati perniagaan puan:)

    BalasPadam
  2. siti
    alhamdulillah...masa nk bersalin dulu mnum air rendaman ni..dlm 2 jam dh bersalin.

    BalasPadam
  3. Buah zuriat ada jual juga tak? Berapa harganya?

    BalasPadam
  4. Buah zuriat ada jual juga tk?klu ada berapa harga.sy dah kwin hmpr 3 thn lebih. Tp x da tanda2 dpt ank lg.umur pn dh 29 thn ne.

    BalasPadam
  5. Saya hadapi masalah period berpanjangan kdg2 normal kdg2 smpi lebih 15 hari. Saya nk Cuba buah zuriat tp tk tahu nk beli kt mana?

    BalasPadam

Komen anda: